Als je Krav Maga en vrouwen opzoekt op het internet kom je al snel terecht op de sites van 2 films: “Enough” met Jennifer Lopez en “Alias” met Jennifer Garner.

Maar het leven is geen film. Krav Maga is handig voor iedereen die zich wil leren verdedigen tegen een sterke(re) aanvaller, zowel mannen als vrouwen. En als bonus krijg je er nog een leuke fysieke workout bij.

Laten we wel wezen: de gemiddelde vrouw is kleiner dan een man… en laat Krav Maga nu ook handig zijn voor kleinere personen. De technieken zijn zo ontworpen dat ook iemand met een kleinere lichaamsbouw en kracht ze kan uitvoeren.

Ladies only?
Momenteel hebben we geen aparte lessen voor vrouwen, maar laten we wel wezen: als vrouw zal je niet zo snel lastiggevallen worden door een andere vrouw, maar eerder door een man. De gemengde trainingen met mannen bereiden je zo al direct voor op waar je in werkelijkheid mee geconfronteerd kan worden. We bieden aan onze vrouwelijke leden wel geregeld speciale sessies aan gericht op de specifieke problemen die je als vrouw kan tegenkomen.

Krav Maga moet het niet uitsluitend van “gevecht” hebben, zoals boksen en trappen. Dat is natuurlijk een onderdeel van de training, maar met de bedoeling van snel en krachtig een gevecht te beëindigen; een snelle uitbarsting van energie en dan … wegwezen, want je weet niet of er meer dan één aanvaller is. We leren je niet om te blijven en te proberen je mannetje te staan tegen een of zelfs meerdere aanvallers die waarschijnlijk groter en sterker zijn dan jij.

Krav Maga leert je te mikken op de kwetsbare delen van het lichaam, en dan veilig weg te raken. Als vrouw moet je niet trainen voor een lang uitgesponnen gevecht. Leer je aanvaller krachtig op de juiste plaats te raken. Je ziet er misschien uit als een slachtoffer; je aanvaller verwacht misschien niet dat je jezelf verdedigt, en je sterke tegenaanval zal hem totaal verrassen.

Kracht en uithouding – regelmatig training in Krav Maga ontwikkelt je uithouding en kracht. Met meer fysieke kracht, Krav Maga technieken en de juiste mentale ingesteldheid kom je al een heel eind.

Sta je mannetje indien nodig: wie de vrouw op “Fight Quest” gezien heeft, weet dat ook vrouwen hun mentale ingesteldheid en agressiviteit kunnen ontwikkelen. Vrouwen zijn dan over het algemeen misschien wel fysiek minder sterk dan mannen, maar daar komt net de natuur en doel van de Krav Maga training tussen. Het gaat er niet om een toernooi te winnen, het gaat erom jezelf te verdedigen. Kan een kleine tengere vrouw een man in z’n kruis trappen? Doet dit hem genoeg pijn om haar de kans te geven te ontsnappen? Kan een vrouw een man een vinger in z’n oog steken, of hem een elleboogstoot in het gezicht verkopen? Het antwoord is ja, en dat kan al voldoende zijn om te ontsnappen.

Als je wil weten hoe het is om als vrouw aan Krav Maga te doen, lees dan ook de blog van Krav Maga Chicks er eens op na. Ben je overtuigd, en wil je het zelf eens proberen? Schrijf je dan hier snel in voor een gratis proefles.

“Remember, while it is no woman’s fault for being attacked, it is her responsibility to learn how to defend herself.”