CLUBREGELS

Om er zeker van te zijn dat iedereen weet wat wel en niet kan, hebben we hieronder een aantal veiligheidsregels gezet waarvan we verwachten dat al onze leerlingen zich eraan houden. Krav Maga is reality-based self-defense en dus niet gebonden aan regels. We verwachten tijdens de lessen dus ook geen slaafse volgelingen of uitgebreide rituelen. Maar aangezien Krav Maga een aantal potentieel gevaarlijke technieken inhoudt is een zekere mate van discipline en respect voor elkaar en de instructeurs heel belangrijk.

Elk lid wordt verwacht zich aan het clubreglement te houden. De meeste van deze regels zijn vanzelfsprekend, maar om er zeker van te zijn dat iedereen weet wat wel en niet kan, hebben we hieronder een aantal veiligheidsregels gezet waarvan we verwachten dat al onze leerlingen zich eraan houden.

VOOR DE LES:

 • Wees minstens 5 minuten voor de aanvang aanwezig, zodat we niet moeten wachten op iemand die tijdens de les binnenkomt. Weet je op voorhand dat je te laat gaat komen, laat dan iets weten op de GSM van de instructeur, maar vermijd van hier een gewoonte van te maken.
 • Train met propere schoenen zonder zwarte zolen (of zolen die niet afgeven) of free-fightschoenen. Op maandag trainen we tijdens de tweede les op matten op blote voeten.
 • Wil je iemand meenemen om te komen kijken of een proefles te volgen? Geen probleem, maar laat dit voorhand aan de instructeur weten en vraag aan de mensen om zich alvast te registreren via het proeflesformulier. Bezoekers kunnen op de banken  plaats te nemen maar  kunnen gevraagd worden te vertrekken indien ze geen afspraak gemaakt hebben. Er bevinden zich normaal geen andere personen op de vloer of mat dan de leden die meetrainen en zij die volgens afspraak een proefles volgen.
 • We zijn er om te trainen, dus mobiele telefoons zijn uit, of worden niet beantwoord tijdens de les, tenzij je toestemming hebt van de lesgevende instructeur.

TIJDENS DE LES:

 • Veiligheid is belangrijk; de instructies van de instructeur of assistent-instructeur worden ten allen tijde opgevolgd.
 • We groeten af wanneer de les begint en eindigt. Vermijd van aan  het trainingsmateriaal te komen, tenzij je toestemming hebt van de lesgevende instructeur. Train ook niet met je eigen wapen(s), en vermijd om wapens en materiaal naar elkaar te gooien.
 • De warm up is een belangrijk onderdeel van de les om blessures te vermijden. Na de warm-up kan er niemand er meer bij, tenzij in overleg met de lesgevende instructeur, of indien anders bepaald (bijvoorbeeld door op voorhand gebeld te hebben indien er vertraging is).
 • Heb respect voor elkaar en de instructeur. Ga tijdens de demo en uitleg zitten of staan, maar vermijd aparte discussies zodat je de uitleg niet mist. Na de demo is er mogelijkheid tot opmerkingen of vragen. Doe je een demo met de instructeur, beweeg dan niet tijdens de demo tenzij de instructeur verzoekt om te bewegen of de aanval te doen.
 • Heb respect voor je trainingspartner(s). Als hij of zij verzoekt het iets rustiger aan te doen dan doe je dat. Iemand met een zwakke knie zou bijvoorbeeld kunnen vragen die te ontzien. Hou daar rekening mee. Oefen met diegene die jou uitnodigt of jou als partner toegewezen wordt.
 • Onbedwongen agressie wordt niet getolereerd.
 • Uit respect voor je partner(s) vragen we je te komen in propere trainingskledij en met een verzorgde lichaamshygiëne, zoals korte en schone nagels, enz. Wondjes verbind je best op voorhand en eventueel bloed verwijderen we van de vloer of mat. Draag tijdens de les geen zichtbare sieraden, piercings of andere materialen, of plak deze af als ze niet verwijderd kunnen worden. Let ook op met brillen (een sportbril is aan te raden indien je een bril nodig hebt). Lange haren bind je best samen met een elastiek zonder scherpe of harde delen.
 • Het voorgeschreven uniform (KMG broek en KMG T-shirt) dragen we op de juiste wijze: T-shirt in de broek. Mouwen en broekspijpen niet opgerold. Indien nodig omzomen.
 • Tijdens de les verlaten we de zaal/les enkel met goedkeuring van de instructeur, en liefst niet alleen. Dit is voor je eigen veiligheid, moest je plots onwel worden buiten de zaal.
 • Vermijd eten en kauwgom in de zaal. Drinken is wel toegestaan.
 • Het logo en de naam van Krav Maga Global (KMG) zijn gedeponeerd. Vermijd het gebruik van logo en naam zonder toestemming van KMG, aangezien dit gevolgen kan hebben vanuit de federatie zelf.
 • Video-opnames van de technieken zijn niet toegestaan, tenzij toestemming van de instructeur gegeven wordt, en de technieken op correctheid gecontroleerd worden.
 • Studenten worden niet geacht zelf les te geven in Krav Maga binnen of buiten de club.
 • Er mag gepraat worden tijdens de les zolang je de anderen niet stoort. Lachen mag ook, zolang het niet om andermans fouten is. Train voor jezelf en je partner met de nodige inzet.

Het herhaaldelijk overtreden van de regels kan verwijdering uit de les en beëindiging van lidmaatschap als gevolg hebben.