Wat onze leerlingen zeggen

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik ben eerder toevallig op deze club uitgekomen. Samen met een vriend besloten we destijds te komen trainen, op zoek naar een nieuwe gevechsport. Ik was direct verkocht door de praktische toepasbaarheid van wat ik leerde op die eerste les, dat ik besloot om te blijven trainen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

Het is voor mij een fysieke en emotionele uitlaatklep. Tijdens de training vallen de frustraties van de dag van me af, en kan ik met gelijkgezinde mensen trainen en bijleren.  We leren zelfverdedigingssituaties, maar ook de basis van het slaan en trappen en een stuk zelfverdediging op de grond. Krav Maga is zo uitgebreid dat je er nooit op uitgekeken raakt.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

De trainingen hebben mij zowel mentaal als fysiek veel sterker gemaakt, wat mij daarbij een extra boost zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik heb geleerd alerter op mijn omgeving te reageren, en hoe uit verschillende situaties te ontsnappen, zij het ongewapend, of zelfs met messen en stokken.

Waarom ben je met Krav Maga begonnen

Contactsporten hebben mij al altijd geïnteresseerd. Ik was ooit begonnen met judo maar ik miste de discipline en de technieken werden een gewoonte. Toen ik ging studeren wou ik toch een sport die mij zowel mentaal als fysiek trainde. Dat aspect kwam ik tekort in mijn judo lessen. Toen ik opzoek ging naar contactsporten kwam ik krav maga tegen. Totaal iets nieuw maar het proberen waard. Krav maga heeft mij mentaal een enorme boost gegeven om sterker in mijn schoenen te staan toen ik het studentenleven ging verkennen. Ik voelde mij veilig door de technieken die ik aanleerde. Fysiek werd ik uitgedaagd maar zeker ook mentaal, deze combinatie was de ideale sport voor mij die heel praktisch toepasbaar is in eventuele situaties die zich voordoen op straat. Als wens ik dit niemand toe.

Waarom train je bij de club in Brugge?

De club in Brugge heeft een hele leuke groepssfeer. Het blijft een sport dus lachen moet ook af en toe eens kunnen. In deze club is zowel discipline en een leuke vorm van humor aanwezig. De trainingen zijn gevarieerd van locatie. De maandag en de vrijdag train je niet op dezelfde locatie wat het wel leuk en interessant maakt om op verschillende manieren te trainen. Daarnaast heeft Brugge een goeie trainer die goed geïnformeerd is over de technieken en die continue bijscholing volgt. Via deze club kan je ook meedoen aan stages of examens, voor mensen die heel gedreven zijn is dit een leuk streefdoel maar natuurlijk geen must.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Als vrouw is het soms moeilijk om je te verweren tegen mannen. In de trainingen heb ik allerhande manieren geleerd hoe ik mij het best kan verdedigen, mentaal heeft mij dit enorm geholpen. Daarnaast worden er ook specifieke trainingen gegeven voor vrouwen, deze trainingen vind ik super interessant en heb ik heel wat nieuwe technieken uitgehaald. Daarnaast ben ik veel alerter geworden op mijn omgeving. Automatisch scan ik alles en iedereen rondom mij, voor mij is dit ondertussen een gewoonte geworden. Dit is het fijne aan de sport dat het toepasbaar is in je eigen leefomgeving.

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik was op zoek naar een manier om mezelf te verdedigen, en Krav Maga is een realistische verdedigingsport waarbij je leert hoe te reageren in herkenbare situaties. Het kent geen saaie kata’s en je hoeft geen “vervelend zittend pakje” (lees kimono) te dragen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

In onze club traint iedereen met elkaar: nieuw of gevorderd, oud of jong, klein of groot, man of vrouw. En dat is een voordeel. Je leert van elkaar. De club houdt ook rekening met ieder zijn mogelijkheden.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Dankzij Krav Maga leerde ik probleemsituaties tijdig te herkennen en escalatie te voorkomen. Zo heb ik door de-escalatie al zeker 1 gevecht in een café kunnen voorkomen. Krav Maga koppelt voor mij ook het aangename aan het nuttige. Terwijl ik sport, wat gezond is, leer ik mezelf en mijn omgeving te verdedigen.

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik was destijds samen met mijn dochter begonnen, meer om haar te ondersteunen en te stimuleren om zichzelf als vrouw te leren verdedigen. Ondertussen ben ik zelf blijven verder trainen omdat ik de sfeer in de groep super vond en nog steeds zelf nieuwe dingen bijleer en/of onder de knie wil krijgen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

Het is voor mij een manier om intens fysiek bezig te blijven en steeds bij te leren om mezelf te verdedigen als nodig. De fijne sfeer in de groep is aardig meegenomen.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Zelfzekerheid en het gevoel dat ik beter mijn vrouw kan staan als er ooit iets gebeurt. De trainingen hebben me ook veel alerter gemaakt. Dat samen zorgt ervoor dat, wanneer ik me in minder comfortabele situaties/omgevingen begeef, ik me veiliger voel en steviger in mijn schoenen sta. Bijvoorbeeld alleen lopen in ondergrondse parkings, op straat bij avondval, …