Wat onze leerlingen zeggen

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik ben eerder toevallig op deze club uitgekomen. Samen met een vriend besloten we destijds te komen trainen, op zoek naar een nieuwe gevechsport. Ik was direct verkocht door de praktische toepasbaarheid van wat ik leerde op die eerste les, dat ik besloot om te blijven trainen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

Het is voor mij een fysieke en emotionele uitlaatklep. Tijdens de training vallen de frustraties van de dag van me af, en kan ik met gelijkgezinde mensen trainen en bijleren.  We leren zelfverdedigingssituaties, maar ook de basis van het slaan en trappen en een stuk zelfverdediging op de grond. Krav Maga is zo uitgebreid dat je er nooit op uitgekeken raakt.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

De trainingen hebben mij zowel mentaal als fysiek veel sterker gemaakt, wat mij daarbij een extra boost zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik heb geleerd alerter op mijn omgeving te reageren, en hoe uit verschillende situaties te ontsnappen, zij het ongewapend, of zelfs met messen en stokken.

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik was op zoek naar een manier om mezelf te verdedigen, en Krav Maga is een realistische verdedigingsport waarbij je leert hoe te reageren in herkenbare situaties. Het kent geen saaie kata’s en je hoeft geen “vervelend zittend pakje” (lees kimono) te dragen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

In onze club traint iedereen met elkaar: nieuw of gevorderd, oud of jong, klein of groot, man of vrouw. En dat is een voordeel. Je leert van elkaar. De club houdt ook rekening met ieder zijn mogelijkheden.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Dankzij Krav Maga leerde ik probleemsituaties tijdig te herkennen en escalatie te voorkomen. Zo heb ik door de-escalatie al zeker 1 gevecht in een café kunnen voorkomen. Krav Maga koppelt voor mij ook het aangename aan het nuttige. Terwijl ik sport, wat gezond is, leer ik mezelf en mijn omgeving te verdedigen.

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Ik was destijds samen met mijn dochter begonnen, meer om haar te ondersteunen en te stimuleren om zichzelf als vrouw te leren verdedigen. Ondertussen ben ik zelf blijven verder trainen omdat ik de sfeer in de groep super vond en nog steeds zelf nieuwe dingen bijleer en/of onder de knie wil krijgen.

Waarom train je bij de club in Brugge?

Het is voor mij een manier om intens fysiek bezig te blijven en steeds bij te leren om mezelf te verdedigen als nodig. De fijne sfeer in de groep is aardig meegenomen.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Zelfzekerheid en het gevoel dat ik beter mijn vrouw kan staan als er ooit iets gebeurt. De trainingen hebben me ook veel alerter gemaakt. Dat samen zorgt ervoor dat, wanneer ik me in minder comfortabele situaties/omgevingen begeef, ik me veiliger voel en steviger in mijn schoenen sta. Bijvoorbeeld alleen lopen in ondergrondse parkings, op straat bij avondval, …