Jane, lid sinds 2015

Waarom ben je met Krav Maga begonnen?

Contactsporten hebben mij al altijd geïnteresseerd. Ik was ooit begonnen met judo maar ik miste de discipline en de technieken werden een gewoonte. Toen ik ging studeren wou ik toch een sport die mij zowel mentaal als fysiek trainde. Dat aspect kwam ik tekort in mijn judo lessen. Toen ik opzoek ging naar contactsporten kwam ik krav maga tegen. Totaal iets nieuw maar het proberen waard. Krav maga heeft mij mentaal een enorme boost gegeven om sterker in mijn schoenen te staan toen ik het studentenleven ging verkennen. Ik voelde mij veilig door de technieken die ik aanleerde. Fysiek werd ik uitgedaagd maar zeker ook mentaal, deze combinatie was de ideale sport voor mij die heel praktisch toepasbaar is in eventuele situaties die zich voordoen op straat. Als wens ik dit niemand toe.

Waarom train je bij de club in Brugge?

De club in Brugge heeft een hele leuke groepssfeer. Het blijft een sport dus lachen moet ook af en toe eens kunnen. In deze club is zowel discipline en een leuke vorm van humor aanwezig. De trainingen zijn gevarieerd van locatie. De maandag en de vrijdag train je niet op dezelfde locatie wat het wel leuk en interessant maakt om op verschillende manieren te trainen. Daarnaast heeft Brugge een goeie trainer die goed geïnformeerd is over de technieken en die continue bijscholing volgt. Via deze club kan je ook meedoen aan stages of examens, voor mensen die heel gedreven zijn is dit een leuk streefdoel maar natuurlijk geen must.

Wat heb je voor jezelf al uit de training gehaald?

Als vrouw is het soms moeilijk om je te verweren tegen mannen. In de trainingen heb ik allerhande manieren geleerd hoe ik mij het best kan verdedigen, mentaal heeft mij dit enorm geholpen. Daarnaast worden er ook specifieke trainingen gegeven voor vrouwen, deze trainingen vind ik super interessant en heb ik heel wat nieuwe technieken uitgehaald. Daarnaast ben ik veel alerter geworden op mijn omgeving. Automatisch scan ik alles en iedereen rondom mij, voor mij is dit ondertussen een gewoonte geworden. Dit is het fijne aan de sport dat het toepasbaar is in je eigen leefomgeving.

Vraag hier je proefles aan!