Krav @ The Beach April 2011 – De indrukken.

Mooi weer, gelijkgestemde zielen rond je, en een stage aan zee met hoofdinstructeur Serge Bridoux… wat meer kan een mens nog vragen op Pasen?

24 KMG leden die gebeten zijn door het Krav Maga virus begaven zich op zondagmorgen naar Zeebrugge, waar we afgesproken hadden aan surfclub Icarus voor een surprise Krav Maga stage aan zee.

Een hele resem technieken passeerden de revue, aangepast aan situaties op het strand. Wat doe je als je rustig zit te lezen en iemand komt je lastigvallen? Hoe kom je veilig recht? Wat doe je best als tegenaanval? Hoe doe ik dat op een steile duin? Waar kan het misgaan in het water?

Allemaal vragen waar we tijdens de stage het antwoord op kregen. We trainden onder meer op bedreigingen en aanvallen met flessen en messen op het strand en in de duinen. Daarnaast trainden we ook op wat je best doet als je naar de grond gebracht wordt tijdens je strandwandeling. En natuurlijk zagen we dit alles in het licht van de “timeline”: wat kan je doen voor, tijdens en na de eigenlijke self defense techniek? Op deze eerste stagedag zijn we niet meer toegekomen aan het trainen in het water, maar dit is iets dat op een volgende stage zeker aan bod zal komen.

De foto’s vind je op facebook via deze linds:  deel 1 en deel 2.

Je hebt de foto’s gezien, en hebt spijt dat je er niet bij was? Geen probleem, we zijn van plan deze stage de komende maanden te herhalen als het mooi weer is aan de kust.

Je wist niet van de stage? Word op facebook vriend met Serge Bridoux, een van de KMG instructeurs, of word fan van onze page op facebook waar we de stages aankondigen.

Langs deze weg wensen we alle aanwezige leden van de KMG federatie te bedanken voor hun deelname, zeker de mensen van de clubs in Brugge en Antwerpen die op deze feestdag kwamen trainen en de stage tot een success maakten.

De deelnemers aan de stage.

1 reply

Comments are closed.