,

Krav Maga Xtreme Kamp 2011

Xavier, Jonas en Johnny hebben – samen met de leerlingen van Antwerpen – een fun weekend achter de rug in Nederland tijdens het Krav Maga Xtreme kamp georganiseerd door onze Nederlandse vrienden van KMG.

Het kamp was – in 1 woord samengevat – fun! Voor de leerlingen waren er bekende en nieuwe technieken, maar het waren de sfeer en het trainen in zoveel verschillende omgevingen die ‘t hem deden.

Inside defense en wurgingen zijn makkelijk in een zaal, maar op de slipperige rand van het zwembad, en daarna in het zwembad (ja, met water erin) gaf een extra dimensie aan de training op vrijdagavond. Sommigen kropen vermoeid het bed in, anderen gingen de uitgaansbuurt onveilig maken.

Zaterdagochtend waren het bedreigingen met stok in de sporthal, waarvan het laatste halfuur in het pikkedonker. In het andere stuk van de zaal trainden de vrouwen apart met Merav tijdens het women’s seminar. ‘s Middags was het trainen in de duinen en op het strand. Terug  wurgingen in alle mogelijk posities, en op alle mogelijke plaatsen: op een hellend vlak, op de trappen, op het strand. Alweer gingen een aantal de uitgaansbuurt onveilig (of net veilig?) maken ‘s avonds.

Zondagmorgen was het laatste gedeelte van het kamp: trainen in de bus, zowel stilstaand als rijdend (en later ook nog midden in de stad). We trainden op snel uit bussen ontsnappen (en te zorgen dat anderen dat niet kunnen), op bedreigingen met messen zittend in de bus, en eigenlijk werd er ook een beetje getraind op “bussen slopen”.

Het mooie weer, de leuke sfeer, eens een paar dagen weg te zijn en te trainen in compleet andere omgevingen maakten het kamp een success.

Krav Maga Xtreme 2011 Belgisch team verbroedert met Nederland

2 replies

Comments are closed.