Algemene informatie

Wat is Krav Maga

Krav Maga is het meest doeltreffende en realistische zelfverdedigings- en close-combatsysteem. Het wordt internationaal beschouwd door experts in krijgskunsten en gevechtsinstructeurs als een praktische, doeltreffende en innovatieve zelfverdedigings-methode. De methode werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het Israëlische leger en veiligheidsdiensten, en werd sindsdien aangepast voor gebruik door burgers in het dagelijkse leven. Krav Maga is zo ontworpen dat om het even wie, jong en oud, man of vrouw, haar succesvol kan toepassen, onafhankelijk van de lichamelijke mogelijkheden van de betrokkene.

Over Krav Maga Global (KMG)

Krav MAga Global is onstaan uit de Internationale Krav Maga Federation (IKMF) opgericht met als doel het Krav Maga te verspreiden. Eyal Yanilov, voorzitter en hoofdinstructeur van het IKMF heeft Krav Maga Global opgerichtom op een professionele wijze Krav Maga te verspreiden. In België heeft de IKMF trainingcentra in Anderlecht, Antwerpen, Braine l’Alleud, Brugge, Elsene, Etterbeek, Ganshoren, Nijvel en Ukkel.

Structuur van de lessen

Er is geen verplichte instapdatum. De bedoeling is om de leerlingen zo snel mogelijk (we spreken dan in termijnen van maanden) aan te leren om zich in diverse sitaties te kunnen verdedigen. Hoe meer en hoe langer u traint, hoe beter u de reflexen en technieken onder de knie krijgt natuurlijk, en hoe meer technieken en situaties u leert.

Het is de bedoeling dat ook iemand zonder conditie de technieken correct kan uitvoeren, maar tijdens onze trainingen is er zeker een element van conditie aanwezig omdat we de technieken aanleren onder stress, zijnde onder fysieke vermoeidheid enz. We aanzien krav maga ook niet als een sport, maar als pure zelfverdediging waarbij we buiten het sportieve karakter gaan.

Ik wil meedoen. Wat nu?

Iedereen is welkom om tijdens een training te komen kijken of een proefles te volgen. Laat wel op voorhand aan de lesgever weten via mail of GSM welke dag u komt en tracht minstens 10 minuten voor de aanvang van de les te komen. Voor een proefles kan u best een t-shirt en lange sportbroek aandoen, evenals binnensportschoenen die niet afgeven. Indien u bescherming hebt kan u deze ook meebrengen (kruisbeschermer, bokshandschoenen, scheenbeschermers, mondstuk, borstbeschermer voor vrouwen).

Bevalt het u en wilt u zich inschrijven bij de federatie, dan hebt u een uittreksel uit het strafregister (het vroegere attest van goed gedrag en zeden) nodig (verplicht bij inschrijving).

Nieuwe leerlingen hebben ook uitrusting nodig die je via de club of een sportzaak kan bekomen: bokshandschoenen (14 of 16 oz afhankelijk van lichaamsgewicht), gebitsbeschermer, scheenbeschermers, kruisbeschermer. Het uniform bestaat uit een Krav Maga broek en T-shirt die je via de club kan bekomen.

Alle instructeurs van Krav Maga Global (KMG) zijn professioneel opgeleid en investeren voortdurend in hun eigen ontwikkeling op het gebied van Krav Maga onder toezicht van KMG. Meer informatie over KMG vind je op de nationale site: www.kravmaga-belgium.be