10 jaar Krav Maga zelfverdediging in Brugge

De Krav Maga club Fight2Survive in Brugge bestaat 10 jaar, een periode waarin reeds tientallen mensen van Brugge en omliggende gemeenten geleerd hebben om zichzelf te leren verdedigen door middel van dit efficiënte self-defense systeem.

Eerste les Krav Maga Brugge

De deelnemers aan de eerste les Krav Maga in Brugge

2009 – de eerste stappen

Het begon allemaal op Vrijdag 18 September 2009, met 1 les per week in de sportzaal van het Olympiabad in Sint-Andries. De foto’s van de allereerste les kan je hier terugvinden. Gestaag nam het aantal leerlingen toe, en in 2010 verhuisde de club naar 2 nieuwe trainingslocaties waar nog steeds getraind wordt: het Jan Breydel Stadion, en de Pure Senses fitness. Zo werd ook het aantal lessen uitgebreid van 1 naar 2 per week op deze 2 locaties.

2017 – uitbreiding aanbod

Om beter te beantwoorden aan de interesses van de leerlingen, werd in 2017 het aanbod uitgebreid naar 4 lessen zelfverdediging.

Momenteel kan je 4 uur training volgen per week volgens dit schema:

  • Maandag 19u30 –20u30: Krav Maga Essentials: in deze les leer je de belangrijkste basistechnieken uit Krav Maga
  • Maandag 20u30 – 21u30: Krav Maga Defense Tactics: hier leer je grondwerk, en toepassingen van de technieken uit de essentials les, en wordt er onder stress getest hoe goed je de technieken beheerst
  • Vrijdag 19u00 – 20u00: Krav Maga zelfverdediging: Hier leer je alle technieken, toepassing in combinaties etc.
  • Vrijdag 20u00 – 21u00:  Strike Class: in deze les werk je je aan je krav maga combat technieken, met bescherming (bokshandschoenen, schelp, scheenbeschermers)

2019 – 10 jaar zelfverdediging

De club is nu 10 jaar bezig, en we hopen nog vele jaren voor te kunnen trainen. Krav Maga begint ook meer bekendheid te krijgen. Zo organiseren we in September en Oktober 2019 met Sport Vlaanderen Brugge een lessenreeks Start to Krav: “Krav Maga voor beginners” waar In 4 lesblokken van telkens 2 uur op 4 zaterdagen in September en Oktober je jezelf en anderen kan leren verdedigen. Deze lessenreeks wordt begin 2019 nogmaals herhaald.

Krav Maga is heel breed, en je leert er jezelf te verdedigen tegen ongewapende aanvallers, maar evengoed tegen iemand met een mes, stok of zelfs pistool … terwijl je zit, op de grond ligt of gewoon rondloopt. Maar in Krav Maga  wordt ook op preventie en “awareness” gewerkt, zodat je ook leert om bepaalde situaties te herkennen en te vermijden.

Gratis Proefles

Wie zin heeft om zichzelf effectief te leren verdedigen kan zich steeds inschrijven voor een gratis proefles.

Enkele quotes van de leerlingen van de club:

“De trainingen hebben mij zowel mentaal als fysiek veel sterker gemaakt, wat mij daarbij een extra boost zelfvertrouwen heeft gegeven.”

“Super, heel interessante lessen, die me veiliger doen voelen op straat.”

“Ik vind dat je een zeer goede training krijgt. Je krijgt goede uitleg bij elke oefening en je wordt ook bijgestuurd om iedere oefening nog beter uit te voeren.”