, ,

Stresstraining in Brugge

Stressoefeningen zijn een integraal onderdeel van Krav Maga trainingen. We gebruiken we ze om de leerlingen voor te bereiden op potentieel gewelddadige situaties.  “Stress inoculation” noemen we het, en het staat voor het inprenten van de technieken onder stress. Dit laat de leerlingen toe om in de veiligheid van de trainingszaal de aangeleerde technieken toe te passen in verschillende situaties. Het is namelijk niet voldoende om honderden keren de techniek te oefenen met een partner die zich gewillig laat doen. We leren je progressief om te gaan met angst en stress zodat je leert deze in een echte zelfverdedigingssituatie onder controle te houden.

We oefenen verschillende scenario’s: zittend, staand, in het donker, met luide muziek, met meerdere aanvallers, om aan te tonen wat het effect van de omgeving en stress op onze technieken heeft, en wat we kunnen als het echt nodig is. Tijdens stressoefeningen worden telkens een of meerdere van de volgende drie elementen geïntroduceerd: verwarring, verrassing en vermoeidheid.

Tijdens de stressoefeningen zijn er 2 dingen die je moet onthouden: je hebt geen vrienden, en je stopt niet. Ben je geraakt, heb je iemand geraakt, of heb je een fout gemaakt? Jammer, voortdoen, want in het echt is er ook geen nieuwe poging en dien je door te gaan tot je in veiligheid bent.