De nationale veiligheidsraad besliste dat vanaf 1 juli de contactsporten – met contact – mogen worden hervat, mits de juiste protocollen in acht wordt genomen.

Er wordt wel aangeraden het contact tot een minimum te beperken. Voor vechtsporten waar veel en langduriger contact mogelijk is krijgen clubs de raad om nog voor oefenvormen te kiezen waarbij dit contact eerder beperkt blijft.

Op maandag trainen we in de judozaal van het stadion zoals gewoonlijk. Op vrijdag trainen we buiten aan de Pure Senses (binnenkomst langs de poort, niet binnen in de fitness passeren) – bij slecht weer trainen we binnen maar is het aantal deelnemers beperkt tot 10 leerlingen.

Om alles veilig te houden volgen we onderstaande protocollen:

RESERVEER VIA DE APP

 • Om te kunnen waarborgen dat we met niet teveel in de training zijn, dien je je plaats te reserveren via de Zenplanner app of op de website via https://www.fight2survive.be/leden/
 • Het maximum aantal deelnemers is beperkt om voldoende afstand te kunnen bewaren. Gelieve dus zeker te komen als je gereserveerd hebt, en niet te komen als er geen plaats meer is in de app.
VOOR, TIJDENS EN NA DE TRAINING

 • Kleed je reeds thuis om, en kom pas 5 minuten voor de training binnen. Kleedkamers mogen gebruikt worden, maar neem het zeker voor het onzekere.
 • Er wordt geen publiek toegelaten tijdens de lessen.
 • Contact voor en na de training: Na én voor het sporten bewaart elke persoon (sporter,trainer…) altijd de regels betreffende fysieke afstand van 1,5m.
 • Contact tijdens training:
  • Sporters mogen onderling contact hebben, maar beperk het tot een minimum. Werk tijdens de training steeds met dezelfde partner, zodat je niet met iedereen contact hoeft te maken tijdens een training.
  • Trainers blijven altijd op 1,5m afstand en dragen een mondmasker. Indien bij instructie contact noodzakelijk is, doet de trainer dit steeds met dezelfde persoon.
  • Onderling contact is mogelijk, maar dient beperkt te worden.
 • Behoor je tot een risicogroep, train dan nog steeds contactloos. Onder risicogroepen wordt verstaan: personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen en personen met een verzwakt immuunsysteem.
KEEP IT CLEAN

 • Voorzie je eigen handdoek en ontsmettingsmiddel om je materiaal proper te houden, en wissel geen materiaal uit.
 • Kleedkamers, douches en toiletten zijn toegankelijk mits inachtname van de protocollen.

WAT WE JE VRAGEN TE DOEN OM JEZELF EN ANDEREN VEILIG TE HOUDEN:

Als jij of iemand uit je omgeving last heeft van symptomen (hoesten, koorts, ademhalingsproblemen) die op COVID kunnen wijzen, of als je in contact gekomen bent met iemand waarvan je weet dat hij/zij met COVID-19 besmet is, blijf dan thuis.
Was je handen voor je training.
Maak je materialen voor en na gebruik schoon.
Houd te allen tijde 1,5 meter afstand van andere mensen. Moet je tijdens de training hoesten of niezen, doe dit dan in de plooi van je arm.
Voel je vrij om een mondmasker of handschoenen te dragen.
Breng je eigen materiaal mee: bokshandschoenen, handdoek etc.
Jammer, maar veilig: geen high-fives, geen handen schudden en geen knuffels of zoenen.

Ben je zelf besmet geraakt met het coronavirus?

Ben je op een van onze krav maga trainingen geweest binnen een tijdspanne van 2 dagen voor het begin van de symptomen tot het einde van de besmettelijkheidsperiode (over het algemeen 7 dagen na het begin van de symptomen of langer als de symptomen aanhouden), contacteer dan het Covid-19 Contact Tracing Team en informeer de trainer.